El Solar zonnebankcentra - stralingsnormen

Alle El Solar zonnebankcentra voldoen aan de stralingsnormen en zijn in orde met de wettelijke regels !

---------------

Artikel uit HLN (21/01/09)

zonnebank stralingVan de 45 zonnebankcentra die de FOD Economie de voorbije zes maanden gecontroleerd heeft, voldeed er maar één aan de wettelijke regels. De meeste problemen hadden te maken met de stralingsnormen.
Op 1 augustus veranderden de wettelijke regels voor het zonnebankgebruik. Zo werden de uitbaters verplicht minderjarigen te weigeren en ook de stralingssterkte van de lampen moest verminderen.

De afgelopen zes maanden kregen 45 zonnebankcentra controleurs over de vloer. Slechts een van die zaken voldeed volledig aan alle wettelijke regels. 216 van de 336 gecontroleerde zonnebanken waren helemaal in orde.

Stralingsnormen

Eenentwintig uitbaters werden geverbaliseerd. In die gevallen werd het dossier onmiddellijk overgemaakt aan het parket. Twaalf anderen kregen een proces-verbaal met minnelijke schikking. En de overig elf ten slotte werden geverbaliseerd met waarschuwing.

De meeste overtredingen hadden te maken met de stralingsnormen. In totaal werden ook 42 zonnebanken in beslag genomen en moesten 48 banken onmiddellijk aangepast worden.
Ons land telt om en bij de 3.000 zonnecentra. De FOD economie houdt toezicht op de naleving van de wettelijke regels rond zonnebankgebruik in deze centra. (belga/mvdb)