FAQ's

Biedt een zonnebankkuur bescherming tegen zonnebaden in de natuurlijke zon?

Ja, deels, een door de zonnebank gebruinde huid biedt enige bescherming tegen de natuurlijke zon. De UVB stralen van de zonnebanklampen, zorgen namelijk voor een verdikking van de huid, een beschermingsmechanisme tegen zonnebrand. Door te zonnen onder de natuurlijke zon, wordt u over het algemeen blootgesteld aan een hogere dosis UVB. Dit kan ervoor zorgen dat een gebruinde huid door de zonnebank, nog steeds kan verbranden door de natuurlijke zon bij overmatige blootstelling.

Mag men tijdens de zwangerschap gebruik maken van de zonnebank?

UV-stralen van de zonnebank zijn niet gevaarlijk voor de ongeboren baby.Veel zwangere vrouwen reageren anders op UV-straling dan normaal. Tijdens de zwangerschap wordt er namelijk een hormoon afgescheiden, dat voor een onregelmatige pigmentvorming kan zorgen. Dit komt het meest voor in het gezicht en wordt zwangerschapsmasker genoemd. Wees daarom voorzichtig met het zonnebaden tijdens de zwangerschap en gebruik de zonnebank niet bij overmatige gevoeligheid. Bij twijfel, raadpleeg uw huisarts.

Mag ik met een pacemaker op de zonnebank?

Ja, in principe mag u met een pacemaker onder de zonnebank. Deze is bestand tegen zonnestralen. Let er wel op dat de zonnebank een keurmerk heeft en dus voldoet aan alle eisen. Indien u twijfelt, raadpleeg dan uw dealer.

Douchen voor of na het zonnen?

Het beste kunt u douchen na het zonnen, omdat tijdens het douchen in de regel zeep, shampoo of andere cosmetische zaken worden gebruikt die de natuurlijke huidvetten aantasten. U hoeft niet bang te zijn dat douchen na het zonnen de bruine kleur weer wegspoelt, dit is een fabeltje.

Mag ik met spataderen op de zonnebank?

In principe mag u met spataderen best op de zonnebank, mits de voeten iets verhoogd liggen en worden ondersteund, door bijvoorbeeld een handdoek. Indien u net geholpen bent aan uw spataderen dient u de zon en dus ook de zonnebank te mijden. Raadpleeg uw huisarts.